Εταιρικές ανακοινώσεις

DP Hellas • Καινοτόμο μοντέλο επιχειρηματικότητας

Η SERFAL, εν μέσω κρίσης, συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία τα τελευταία χρόνια, και συμμετέχει ενεργά, τόσο στην μετοχική σύνθεση της DPHellas όσο και στις διεργασίες της, μιας και είναι ένα εκ των ιδρυτικών της μελών.

Η καινοτόμα επιχειρηματική μορφή του κοινοπρακτικού επιχειρείν (business cluster) της DPHellas σκοπό έχει την ισχυροποίηση της θέσης των μελών-εταιριών στην αγορά, μιας και στο σύνολο τους αποτελούν την μεγαλύτερη δύναμη αυτήν την στιγμή στην παραγωγή κουφωμάτων και κατασκευών για οικοδομική χρήση. Συνεργαζόμενη αποκλειστικά με ένα ευρύ αριθμό αξιόπιστων, ποιοτικών και οραματικών ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, αναζητεί και βρίσκει τις απαραίτητες τεχνικές λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε ζήτηση.

Η DPHellas, ξεκίνησε σαν οργανωμένο τμήμα προμηθειών για λογαριασμό των μελών, όμως εξελίχθηκε σε οδηγό ανάπτυξης ανοίγοντας νέες προοπτικές, τις οποίες η SERFAL αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντας προς τους δικούς της πελάτες ακόμη καλύτερες και οικονομικότερες λύσεις, καταλαμβάνοντας μια θέση στο, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, Δίκτυο Κατασκευαστών Ποιοτικού Κουφώματος.

dphellas-logo-ns

 


 

EUROPA • Εκθεσιακός χώρος

Την ενδυνάμωση της συνεργασίας της με την EUROPA έφερε η συνεχώς ανοδική πορεία της SERFAL, που με την σειρά της επέλεξε να έχει έναν πλήρως εξοπλισμένο και όμορφα ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην  Άρια Ναυπλίου.

Θα μας βρείτε εύκολα μιας και υπάρχουν ειδικές σημάνσεις που οδηγούν στην έδρα της εταιρίας μας, όπου στεγάζουμε τον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο με καινοτόμα συστήματα εξοινομόμησης ενέργειας, κορυφαίας ασφάλειας, άψογης λειτουργικότητας, υψηλής αισθητικής & design για να αναβαθμίσετε το σπίτι σας έξυπνα, γρήγορα και οικονομικά.

Επιπλέον, και με την εγγύηση του ονόματος EUROPA θα αποκτήσετε τα κορυφαία προϊόντα της σειράς EUROPA & PRIMA που θα είναι "για μια ζωή".

europa

 


 

Επιδότηση αναβάθμισης κατοικίας • Εξ'οικονομώ κατ'οίκον

Με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», εξοικονομούμε χρήματα και ενέργεια, συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα κτήρια στην Ελλάδα ευθύνονται περίπου για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης. Κατά την περίοδο 2000–2005 αύξησαν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά περίπου 24%. Δυστυχώς, αυτό τα κατατάσσει να είναι ανάμεσα στα πιο ενεργοβόρα κτήρια της Ευρώπης.

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα ελληνικά κτήρια είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα είναι η παλαιότητά τους και η μη ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας σε αυτά, λόγω έλλειψης σχετικής νομοθεσίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Πολλά από αυτά τα κτήρια οικοδομήθηκαν πριν το 1980 και αντιμετωπίζουν θέματα όπως:
• μερική ή παντελή έλλειψη θερμομόνωσης,
• παλαιάς τεχνολογίας κουφώματα (πλαίσια/μονοί υαλοπίνακες),
• ελλιπή ηλιοπροστασία των νότιων και δυτικών όψεών τους,
• μη επαρκή αξιοποίηση του υψηλού ηλιακού δυναμικού της χώρας,
• ανεπαρκή συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης/κλιματισμού με αποτέλεσμα τη χαμηλή απόδοση.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ολοκληρώνοντας το θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, προχωράει, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία δέσμη οικονομικών κινήτρων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του οικιακού τομέα, μέσω του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».

Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί πριν την εφαρμογή του Κανονισμού θερμομόνωσης και άρα είναι θερμικά απροστάτευτα, και είναι χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας. Παρέχει κίνητρα στους ωφελούμενους να πραγματοποιήσουν τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις με στόχο να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους.Τα είδη των κατοικιών που μπορούν επιδοτηθούν από το Πρόγραμμα είναι: η μονοκατοικία, η πολυκατοικία για το τμήμα της που αφορά στο ως σύνολο των διαμερισμάτων του κτηρίου και το μεμονωμένο διαμέρισμα που ικανοποιούν τα ακόλουθα κριτήρια:

• Βρίσκεται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 €/τ.μ, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μέχρι τις 31.12.2009.

• Φέρει οικοδομική άδεια. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του κτηρίου δε διαθέτει οικοδομική άδεια, θα πρέπει να προσκομισθεί σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι το κτήριο υφίσταται νόμιμα. Για τις περιπτώσεις που η οικοδομική άδεια απωλέσθη ή τα σχετικά αρχεία βάσει των οποίων μπορεί να εκδοθεί το ως άνω νομιμοποιητικό έγγραφο δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, η εν λόγω άδεια και το νομιμοποιητικό έγγραφο δύνανται να προσκομιστούν στo χρηματοπιστωτικό οργανισμό πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

• Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

• Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Επιλέξιμη κατοικία είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία για το τμήμα της που αφορά στο σύνολο των διαμερισμάτων του κτηρίου, καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα.

Ειδικές προϋποθέσεις:
Για να χαρακτηρισθεί μια πολυκατοικία, ως σύνολο των διαμερισμάτων του κτηρίου, επιλέξιμη κατοικία θα πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα:

1. Τουλάχιστον το 50% των ιδιοκτησιών (διαμερίσματα και μη) να χρησιμοποιείται ως κατοικία. Δεν χαρακτηρίζονται όμως ως επιλέξιμες οι ιδιοκτησίες που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα στο ισόγειο κτηρίου).

2. Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση από εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων με στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας του κτηρίου, καθώς και επιμέρους αιτήσεις από καθένα από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

3. Υποβάλλεται ένα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που αφορά συνολικά στο μέρος του κτηρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία.Για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση. Η καταχώριση περισσότερων της μίας αιτήσεων για την ίδια επιλέξιμη κατοικία από το ίδιο πρόσωπο ή άλλο συγκύριο οδηγεί στην απόρριψη του συνόλου των αιτήσεων.

Στο ανωτέρω πλαίσιο δεν μπορούν να υποβληθούν περισσότερες της μίας αίτησης για την ίδια πολυκατοικία. Η καταχώριση περισσότερων της μίας αιτήσεων για την πολυκατοικία οδηγεί στην απόρριψη του συνόλου των αιτήσεων.Επιλέγοντας να αντικαταστήσετε τα παλιά σας κουφώματα, μέσω του προγράμματος, απο την εταιρία μας, θα είστε σε θέση να αξιοποιήσετε την επιδότηση έως 70% στο σύνολο του κόστους της αντικατάστασης!

exikonomisispiti6